![]() |
| | #1 |
| Kayseri Sevdalısı ![]() | Mutfak: TürkSüre: 60dk-Fazla Servis: 4-6 Zorluk: Kolay Malzemeler Hamuru icin : 500 gr un Maya Tuz ve seker Sosu icin : Yarim kilo kiyma 1 paket yag maydanoz Tuz, kirmizi biber, salca 1 cay bardagi su Yogurt ve sarimsak Yapilis Tarifi Hamuru yapmak için un maya tuzu ve sekeri ilave edip kulak memesi yumusakliginda yogurun.Elde ettigimiz hamuru üzerini örterek bir saat dinlenmeye birakin.Hamur dinlenirken kiymayi kavurmaya baslayin.Önce kiyma iyice kavrulur,daha sonra yag salça,maydonoz,tuz ve kirmizi biber ilave edilir.Iyice malzemeyi elde ettikten sonra bir çaybardagi su döküp tekrar kaynamaya birakin ve 5 dk sonra atesten alin. Daha sonra dinlenmis hamurlari küçük daireler seklinde ince ince(fazla ince degil)açip teflon tavada arkali önlü pisirip sogutmayacak sekilde temiz bir örtünün arasina üst üste dizin.Pisirdigimiz hamurlar bitince kiyma sosumuzu teker teker hamura bir kasik yardimiyla yaydirarak üst üste dizin.Bu islem bitince dörde bölüp sarimsakli yogurdu ekleyip servis yapmaya hazir hale getiririz. Afiyet olsun... limonla da güzel haaa yoğurt yerine
__________________ -TELEFON NUMARALARINI ASLA AKLIMDA TUTMADIM;EĞER BİR GÜN KAYBOLURSAM YOLUMU BULAMAMAK İÇİN. |
| | |
| | #2 |
| Kayseri Sevdalısı ![]() | canım çektii
__________________ -TELEFON NUMARALARINI ASLA AKLIMDA TUTMADIM;EĞER BİR GÜN KAYBOLURSAM YOLUMU BULAMAMAK İÇİN. |
| | |
| | #3 |
| Yeni Kayserili Üyelik tarihi: Jun 2009
Teşekkürler: 0
0 mesaja 0 teşekkür edildi
![]() | yarım kilo kıymayla 10 kişilik yağlama olurrrr |
| | |
| | #4 |
| Katılımcı Kayserili ![]() Üyelik tarihi: Jun 2009
Teşekkürler: 8
36 mesaja 45 teşekkür edildi
![]() | biri hayrına yapsa da siteye dağıtsa. en çokta bana.
__________________ Bu kez gerçekten dibine vurduk aşkın... Yaşasın acı... |
| | |
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| |