![]() |
| | #1 |
| Kayseri Sevdalısı ![]() | ![]() ![]() Sibirya'nın doğusunda bulunan bu çukur, aslen bir elmas madeni olan "Mirny". Mirny tam 525 metre derinliğinde ve 1.25 km çapında. ![]() Devasal kamyon Mirny'de çalışırken ancak bu büyüklükte görüntülenebiliyor... ![]() Mirny, uzaydan böyle görüntüleniyor ![]() Kimberley çukuru, Güney Afrika'da bir elmas madeni. ![]() Kimberley'den çıkarılan toprak ağırlığının 22.5 milyon ton olduğu tahmin ediliyor ![]() Kimberley çukuru tam 1097 metre derinliğinde. ![]() Utah'ta bulunan Bingham Kanyonu Madeni, 1863 yılından beri üzerinde çalışılan ve sürekli büyüyen bir "çukur" ![]() Şu anki halinde Bingham Kanyonu Madeni'nin derinliği 1 kilometreden fazla. ![]() Genişliği ise 4 kilometre civarında ![]() Belize'nin 60 mil açığında yer alan "Büyük Mavi Delik" görenleri şaşırtıyor. ![]() Dünyada bir çok "Mavi Delik" bulunmakta, ancak hiçbiri "Büyük Mavi" kadar çarpıcı değil. ![]() 400 metre genişliğindeki "Büyük Mavi" 145 metre derinliğinde. ![]() Barajların taşmalarını önlemek için kullanılan delikler de etkileyici büyüklükte olabiliyor. Kuzey Kaliforniya'da yer alan Monticello Barajı'ndaki delik de bunlara bir örnek. ![]() Kanada'da bulunan Diavik Elmas Madeni. ![]() Yellowknife'ın 300 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Diavik Madeni, o denli büyük ve çevreden o denli yalıtılmış durumda ki, bir Boeing 737'nin bile iniş yapabileceği büyüklükte uçak pistine sahip. ![]() Diavik Madeni'ni çevreleyen sular donduğu zaman madenin görüntüsü çok daha etkileyici hale geliyor. ![]() Aşırı yağışlar kimi zaman böyle durumlara yol açabiliyor. ![]() Çukur en az 3 kişinin de ölümüne yol açtı.
__________________ -TELEFON NUMARALARINI ASLA AKLIMDA TUTMADIM;EĞER BİR GÜN KAYBOLURSAM YOLUMU BULAMAMAK İÇİN. |
| | |
| | #2 |
| Guest
| bence dunyanın enlerı dıye bı forum acalım cok gusel olru ben gerı kalanı halldeırm.. |
|
| | #3 |
| Administrator ![]() | açtım. |
| | |
| | #4 |
| Guest
| tesekurler |
|
| | #5 |
| Moderator ![]() | güzel olmuş gerçekten çukurlar çok büyük |
| | |
| | #6 |